Connect Wageningen gaat voor aanleg vliegveld


'Je moet altijd connected zijn, man'

[Adv.] – Connect Wageningen wil de bereikbaarheid van de stad gaan verbeteren met de aanleg van een vliegveld. Dat valt te lezen in het verkiezingsprogramma van de studentenpartij. Rhenen-Wageningen, zoals de vluchthaven zal gaan heten, moet het groeiende kamerprobleem onder internationale studenten aanpakken. Die kunnen dan namelijk gewoon thuis blijven wonen.

‘Je moet altijd connected zijn, man’, licht lijsttrekker Mark Reijerman het ambitieuze plan toe. ‘Hallo China. Hallo Amsterdam. Hallo Rusland. Hallo gemeenteraad.’ Ook over de duurzaamheid en de geluidsoverlast heeft de Connect-voorman nagedacht. ‘Er zullen alleen propellorvliegtuigen opstijgen en landen, die zijn een stuk minder vervuilend en lawaaierig dan straalmotoren.’ Connect Wageningen wil het plan in de komende vier jaar gaan realiseren. Daarvoor moet het wel eerst in de gemeenteraad terecht komen na de verkiezingen van volgende week, woensdag 21 maart.

Naast de kamernood, veroorzaakt door het groeiende aantal internationale studenten aan de WUR, wil Reijerman hiermee ook heimwee en eenzaamheid onder hen aanpakken. Zij krijgen gratis weekend-OV voor vluchtverkeer, zodat ze gemakkelijk thuisthuisvrienden en familie kunnen bezoeken.

Vliegveld Rhenen-Wageningen zal overigens pal naast Rhenen worden aangelegd. Om vanaf de terminal in Wageningen te geraken, zal men nog 20 minuten met de bus moeten.

Bekijk hier de standpunten van Connect Wageningen.