Giro 555 geopend voor getroffenen waterschade Forum-bibliotheek


WAGENINGEN – Bij een ongeluk met een sprinklerinstallatie met een kracht van 0,0000000001 op de schaal van Richter is gigantische waterschade ontstaan in de bibliotheek van het Forum. Zeker 120 mensen en 3000 boeken zijn geëvacueerd uit het gebouw, maar gevreesd wordt dat het aantal studenten dat hun vakken hierdoor niet gaat halen nog verder zal oplopen.

Het epicentrum van het ongeval lag op de zesde verdieping van het Forum, maar de schade was zelfs op de onderste verdiepingen van de bibliotheek voelbaar. Dankzij snelle noodhulp konden de meeste studenten worden opgevangen in noodlokalen om verder te studeren.

Onder de studenten die op het moment van de lekkage in de bibliotheek aanwezig waren, is het grootste deel Nederlands. Volgens de laatste berichten verkeert van hen niemand in kritieke toestand, hoewel velen nu toch wel flink achter op schema liggen voor de tentamens. Daarom is er een nationale hulpactie gestart voor hen. Hulporganisaties hebben Giro 555 geopend om studiepunten in te zamelen.

[custom-facebook-feed]