[Ingezonden] Wageningse campagne #Martijndoethet maakt storm aan reacties los


'Hihihi, doet hét, hihi'

De kandidatuur van de Wageningse student Martijn Visser voor VN Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling heeft onder meer of minder bekend Nederland een storm aan reacties doen oplaaien. Met zijn slogan ‘Martijn doet het’ en zijn standpunten over klimaatbewustzijn en verantwoordelijke consumptie gaat hij genadeloos met de parels van onze Nederlandse cultuur aan de haal.

[Artikel ingestuurd door Marco Dijkstra]

Hoewel topmodel Kim Feenstra qua reactie niet verder komt dan “Hihihihi, doet hét, hihi”, bieden sommige BN’ers naar beste kunnen een inhoudelijke respons. Zo stelt wijlen  (Bonnie leeft nog, red.) Bonnie St. Claire in een ontstellend interview voor Bekende Alcoholisten (BA): “duurzaamheid, dat is iets met natuur, toch? Dat vind ik heel belangrijk, want sommige dieren hebben nog een hoger IQ dan wij mensen!”

Ook polderbieber Lil’ Kleine spreekt tijdens een concert van twee minuten zijn steun uit voor Martijn Visser: “Yo peepz! Martijn is voor duurzaamheid yo, dus tegen verspilling. Ik ook man, zo vind ik het bijvoorbeeld superkut als er bier wordt verspild door het naar een podium te gooien. Sms dus Martijn naar 5040!” Helaas bleken de meeste van zijn toeschouwers niet bekend met de term ‘SMS’.

Zelfs internationaal hebben Martijns ambities aandacht getrokken. Rapper en toekomstig presidentskandidaat Kanye West reageerde met een buitengewoon vlammend betoog op een vraag van Rolling Stone: “Ik ben zo betrouwbaar, zo invloedrijk en relevant dat ik dingen zal veranderen!” Toen Kanye er door de interviewer op werd geattendeerd dat het gesprek ging over de uitverkiezing van Martijn Visser reageerde hij met: “Oh, Martijn zeg je? Die ken ik niet.”

Verder deelde in ons eigen land 50plus-politicus Henk Krol via zijn Twitter nog mede: “#Martijndoethet. Gecondoleerd knul!”, maar dat mogen we hem niet kwalijk nemen.

De campagne van Martijn Visser loopt nog tot 24 oktober, dus pak nu je mobiel en sms MARTIJN naar 5040 en stem op Martijn via http://www.jongerenvertegenwoordigers.nl/de_verenigde_naties/verkiezing/stemmen

martijn-doet-het