Wageningse studenten vallen Sushi-restaurant lastig met milieu-ethische vraagstukken


‘En hun moeten later ons land gaan besturen???’

WAGENINGEN – Een groep Wageningse studenten heeft zich ernstig misdragen in een Sushi-restaurant. Na enkele glazen bier werd het personeel lastiggevallen met vragen over het MSC-keurmerk van de Sushi-vis en de arbeidsomstandigheden van de rijstboeren. Één student zou zelfs een argument hebben gebruikt. De studenten zijn het restaurant uitgezet.

De groep studenten was afkomstig van een Wageningse studentenvereniging. Zij kwamen na een borrel voor een All-You-Can-Eatsessie. De brutale studenten kwamen na de tweede vreetronde met lastige vraagstukken over de herkomst van sashimi en het pesticidegebruik bij de kweek van enkele vruchten. Het personeel van het Sushi-restaurant was hierop dusdanig veel antwoorden verschuldigd, dat ze geen andere optie zagen dan de studenten de tent uit te werken.

Op Facebook waren de reacties niet mals:
‘Opdoeken die intellectuele bende!’, ‘en hun meoten later ons lant gaan bestuuren???’, ‘Sushi is bijna altijd kweekvis, ze hadden moeten vragen naar het ASC-keurmerk i.p.v. het MSC-keurmerk. Sukkels!’

Het is overigens niet de eerste keer dat Wageningse studenten in opspraak raken. Vorig jaar stelde een student Levensmiddelentechnologie van de Wageningen Universiteit vraagtekens bij de naleving van de HACCP-voorschriften bij snackbar Ali Baba (inmiddels opgedoekt).